Kvamm og Sommer på Erhvervsakademi Aarhus

Simon Kvamm og Peter Sommer optrådte med sange fra De Eneste Tos kommende album ved åbningen af Erhvervsakademi Aarhus’ nye afdeling i Viby.

”Gi’ mig endnu et glas. Gi’ mig lidt mere jazz. Gi’ mig endnu en bid af byen,” sang Peter Sommer og Simon Kvamm, der havde taget opstilling mellem to fire meter høje oliventræer på linoleumsgulvet på nederste etage i det messingbeklædte atriumhus.

”Vi har benyttet lejligheden til at øve et par sange fra vores nye album. De er ikke engang færdig indspillede. Det er en god erfaring for os at få vores musik til at leve i dagslys og spille for publikum, uden at der er alkohol indblandet,” lød det fra rockduoen, inden de satte strøm til deres guitarer og optrådte foran de 200 indbudte gæster til indvielsen af Erhvervsakademi Aarhus’ nye afdeling på Ringvej Syd 104.  

Tidligere studerende

Den prisbelønnede sangskriver Peter Sommer er oprindeligt uddannet mediekoordinator fra Aarhus Tech – en uddannelse, der senere blev lagt ind under Erhvervsakademi Aarhus og tog navneforandring til multimediedesigner.

”Det var lidt pudsigt, at jeg kom ind på en it-uddannelse på baggrund af en håndskrevet ansøgning. Det var virkelig ikke gået i dag. Det var før den tid, hvor man talte om tri- og multimedialitet. Det var dengang, hvor det var en stor ting at få en email. Man var ung og dum og fuld af lyst - og lyst til at lære,” sagde 40-årige Sommer, mens hans tidligere underviser Jonna Zeuthen Bach smilede til ham fra publikumsrækkerne.

Kvamm og Sommer sluttede intimkoncerten af med deres debutsingle fra 2010. 

”Morten, hvor blev du af,” sang de som en fin optakt til eftermiddagens talende indslag: filosof, æresprofessor og Vestas-direktør Morten Albæk.

Aabenraa Landevej  

Efter Morten Albæk indtog kunstneren Søren Behncke talerstolen. Han har udsmykket den nye bygning med 11 store vægmalerier og silhuetter af byer forskellige steder i verden.

”Jeg har prøvet at forlænge udsigterne i denne flotte bygning. Bymotiverne skal opfattes i små bidder, og beskueren må gerne tænke:  ’hvad mon der gemmer sig bag vinduet der’,” sagde Behncke og viste gæsterne rundt til en forstad til Rom, Aabenraa Landevej og new yorker-bydelen Williamsburg i Brooklyn. Behncke har taget Google Maps i brug for at sætte stregerne korrekt.

”Jeg er fascineret af arkitekturen i byen,” konstaterede han.
Den 47-årige streetart-kunstner med tilnavnet Papfar og Posemanden, er kendt for sine humoristiske værker, lavet af kasseret emballage og genbrugsmaterialer. I et af hans projekter satte han en træk-op-nøgle i ryggen på den store H.C. Andersen-figur i Central Park i NYC. I et andet placerede han en kæmpemæssig slangebøsse ved siden af kunstværket Boy på kunstmuseet Aros. Det er første gang, Søren Behncke udsmykker en videregående uddannelsesinstitution.

”Jeg plejer at sige nej til udsmykningsopgaver, men denne her opgave var en lærerig og utrolig god proces,” konkluderede han.

Vækst

De 7.000 nye kvadratmeter har plads til 600 studerende og medarbejdere. Huset er hovedsæde for erhvervsakademiets efteruddannelses- og kursusaktiviteter samt uddannelser inden for digital kommunikation og multimediedesign. 

”Vi vil med indretningen gerne understøtte et inspirerende uddannelsesmiljø baseret på holdundervisning, dialog, projektarbejde og samarbejde med erhvervslivet. Resultatet er blevet flottere, end jeg havde turdet håbe på. Der er blevet kæmpet hele sommeren for at få huset færdigt til tiden, og vores pedeller har tabt sig i gennemsnit 5-7 kilo undervejs i processen,” sagde rektor Christian Mathiasen og takkede bl.a. SAHL Arkitekter i Viby, der har tegnet huset, Formsprog i Viborg, der har indrettet, ejerne af bygningen Coop Invest A/S og bygherren 2S Consult.

Læs også: