De Eneste To spiller ved åbning af nyt uddannelsescenter i Viby

Simon Kvamm og Peter Sommer optræder onsdag den 3. september med sange fra De Eneste Tos kommende album ved åbningen af Erhvervsakademi Aarhus’ nye afdeling.

Der er lagt op til et brag af en fest, når Erhvervsakademi Aarhus indvier sit 7.000 kvadratmeter nye store ’guldhus’ på Ringvej Syd 104 lige overfor Sydbyens indkøbscenter Mega Syd.

Snigpremiere på efterårsalbum

På programmet er musikerne Simon Kvamm og Peter Sommer fra De Eneste To, der giver en forsmag på deres nye efterårsalbum. Også filosof og Group Senior Vice Præsident i Vestas Wind Systems Morten Albæk optræder ved indvielsen med et foredrag om at udnytte sit potentiale. Men der kræses ikke kun for hoved og øregang. Også øjnene får ’en på opleveren’, når kunstneren Søren Behncke viser og fortæller om sin udsmykning af huset.

Udsmykninger af pap- og plastposekunstner 

Den 47-årige aarhusianske streetart-kunstner med tilnavnet Papfar og Posemanden er kendt for sine humoristiske værker, lavet af kasseret emballage og fundne genbrugsmaterialer på gader og pladser i fx New York og Aarhus. I et af hans projekter satte han en træk-op-nøgle i ryggen på den store H.C. Andersen-figur i Central Park. I et andet placerede han en kæmpemæssig slangebøsse ved siden af kunstværket Boy på kunstmuseet Aros. Det er første gang, at Søren Behncke udsmykker en videregående uddannelsesinstitution.

Ud over det sædvanlige

Samarbejdspartnere, kunder og studerende med deres daglige gang i den nye bygning er indbudt til indvielsen.

”Vi ønsker at markere åbningen med et arrangement lidt ud over det sædvanlige. Det skal afspejle vores studiemiljø og stemningen i bygningen. Derfor byder indvielsen på både musik, viden, inspiration og kunst,” siger projektleder Kirstine Lystager fra Erhvervsakademi Aarhus.

Vækst

Behovet for nybyggeriet er opstået pga. markant vækst i antallet af studerende de seneste år. De 7.000 nye kvadratmeter har plads til 600 studerende og medarbejdere. Huset bliver hovedsæde for erhvervsakademiets efteruddannelses- og kursusaktiviteter samt uddannelser inden for digital kommunikation og multimediedesign.

Topmoderne og klimavenligt

Bygningen er en af byens første, store nulenergihuse. Det er bygget i fire niveauer efter 2020-energikrav. Taget er dækket af 900 kvadratmeter solceller og gør huset selvforsynende med vedvarende energi. Ifølge rektor Christian Mathiasen er det helt i tråd med erhvervsakademiets ønske om at tage hensyn til miljøet.

”Med sin anderledes arkitektur og farve i forhold til resten af Erhvervsakademi Aarhus, er bygningen et markant, miljøvenligt blikfang i krydset mellem Ringvej Syd og Sønderhøj i Viby, og markerer samtidig vores store vækst de seneste fem år,” siger han.