Masser af studerende i praktik på Erhvervsakademi Aarhus

241 unge er i denne uge i praktik på en videregående uddannelse på Erhvervsakademi Aarhus for at blive klogere på deres fremtid.

Fra onsdag til fredag deltager Erhvervsakademi Aarhus i den landsdækkende studiepraktik, hvor unge fra landets gymnasiale uddannelser (htx, hf, stx, hhx) i tre dage kan snuse til livet som studerende. De unge er i praktik på 16 af erhvervsakademiets 24 praksisnære, korte og mellemlange videregående uddannelser. 

Godt tilbud

Over tre dage får de unge mulighed for at følge undervisning, blive introduceret til erhvervsakademiet og få studielivet ind under huden - både fagligt og socialt.

”Det er en alletiders mulighed for at blive klogere på ens uddannelsesvalg, karrieremuligheder og få prøvet sig selv af i et kommende uddannelsesmiljø,” siger studie- og karrierevejleder Jens Bach Nielsen fra Erhvervsakademi Aarhus.

Fra hele landet

Studiepraktikanterne kommer ikke kun fra Østjylland. 19-årige Nicolai Bjerregaard Thomsen har taget vejen fra Frederikshavn til Aarhus for at være i studiepraktik på finansøkonomuddannelsen.

”Jeg har altid interesseret mig for penge og kunne godt tænke mig at arbejde som investeringsrådgiver i Spar Nord. Jeg magter ikke fem års forelæsninger på et universitet og er foreløbig kun blevet bekræftet i, at denne uddannelse er lige mig. Især gruppearbejdsformen tiltaler mig,” fortæller den nordjyske studiepraktikant fra Frederikshavn Handelsgymnasium over en frokost i Basement, erhvervsakademiets studenterbar.

Byggekoordinator eller ej?

19-årige Sussi Hansen er til dagligt HTX-studerende i Horsens og vil gerne uddanne sig til ”et eller andet inden for byggeri.” Derfor har hun valgt at være i studiepraktik på akademiets nye byggekoordinatoruddannelse.

”Store bygninger har altid fascineret mig, men jeg kan ikke selv bygge og har heller ikke lyst til at tegne dem, da det kræver for meget arbejde foran computeren. Denne uddannelse er en god blanding mellem noget praktisk og teoretisk, og jeg håber, at jeg på disse tre dage bliver bekræftet i, at det er det, jeg skal.”  

Studiepraktik er for alle unge i Danmark, der læser på sidste år på en gymnasial uddannelse, har afsluttet en gymnasial uddannelse eller har en erhvervsfaglig baggrund. 

I alt 3.231 unge deltager i år i studiepraktik på videregående uddannelser i Aarhus.