Yoghurt-pose vinder innovationskonkurrence

En lette, en rumæner og en dansker vandt 1. pladsen ved ’Eksperter i teams’-konkurrencen for deres yoghurt-pose med lomme til ske. På 2. pladsen kom et dronekoncept til NorthSide-festivalen, og endnu en innovativ yoghurtemballage endte som nummer tre.

Der var glæde, gruppeomfavnelse og håndtryk fra borgmesteren i Aarhus til Othman Ibrahim Amin, Krits Krievins og Bogdan-Cosmin Hossu, da de fredag vandt 1. pladsen i erhvervsakademiets ambitiøse innovationsforløb. Gruppen er én ud af i alt 70 grupper (350 studerende), der deltog i Eksperter i teams-forløbet fra onsdag den 29. oktober til fredag den 31. oktober 2014. Udover æren modtog de tre vinderstuderende også et gavekort til Aarhus City Forening på 1.000 kroner, æblemost, Pinocchio-kugler og chokolade fra Summerbird.

”Vi gik virkelig seriøst ind for det her, så det var skønt, at vi vandt,” konstaterer Othman Ibrahim Amin, der er it-teknologstuderende. De to andre i gruppen, en rumæner og en lette, læser til henholdsvis multimediedesigner og professionsbachelor i innovation og entrepreneurship. At de kom fra forskellige uddannelser og ikke kendte hinanden i forvejen var kun et plus, synes de.

”Det har været sjovt, interessant og helt nyt for os at arbejde på denne måde. Vi havde hver vores vinkel på tingene, og forskellig viden at byde ind med. Det kom der flere ideer ud af, end hvis vi havde haft samme erfaring, tror jeg. Jeg kendte til innovationsprocesser, Bogdan-Cosmin vidste noget om, hvordan vi rent teknisk og visuelt skulle fremlægge vores idé, og Othman var fingernem og kunne ud af papir kreere en prototype af vores emballagemodel,” siger letten Krits Krievins.

Seriøst forarbejde

Gruppen gik meget metodisk til værks i deres forsøg på at skabe en yoghurtemballage, der er mindre besværlig og mere praktisk end Arla Foods nuværende. Gruppen brugte principperne i Leans ’build, measure, learn’-metode, som er populær blandt entreprenører, der vil udvikle nye produkter, processer eller forretninger.

”Vi skulle først finde ud af, hvad problemet med emballagen var. Dernæst afprøvede vi forskellige ideer på en masse studerende, og til sidst fandt vi frem til, hvordan vores model skulle se ud. Den testede vi igen på studerende, og derefter byggede vi en model, en pre alfa prototype, som endte med at blive vores vindermodel,” siger Krits Krievins, der ligesom sine medstuderende knoklede fra morgen til sen aften under de tre dage, som innovationsforløbet varede.

Realiserbar

Arla Foods innovationsmanager Pia Rasmussen Bødker er imponeret over de studerendes arbejde.

”Jeg er meget glad. Grupperne havde virkelig godt sig umage med at kigge udenfor de eksisterende løsninger. Vindergruppen havde fundet på en helt ny og formentlig direkte realiserbar emballagemodel med stor innovationshøjde,” siger hun.

De to grupper, der kom på 1. og 3. pladsen, vil snart blive inviteret ind på Arla Foods hovedkvarter for at demonstrere deres emballagemodeller.

2. pladsen

På 2. pladsen kom en gruppe, der arbejdede med NortSide som case, og havde fundet på et koncept med videofilmende droner, der skal få gæsterne til at ankomme tidligere til festivalpladsen. Gruppen bestod af følgende syv studerende: Aleksandar Aleksandrov Doychinov, professionsbachelor i international handel og markedsføring,

Kristian Rolschau Nielsen, professionsbahcelor i international handel og markedsføring, Rasmus Skovgaard Stephansen, professionsbachelor i jordbrugsvirksomhed, Rikke Line Krogh Nielsen, markedsføringsøkonom, iværksætterlinjen, Cille Mortensen, professionsbachelor i e-konceptudvikling, Mia Piechotta, professionsbachelor i international handel og markedsføring og Michael Phuc Hong Pham fra markedsføringsøkonomuddannelsens plushold.

3. pladsen

Vinderne i landsby 8, der havde arbejdet med Arla Foods upraktiske yoghurtbæger, blev nummer tre. Gruppen var monofaglig og bestod af udelukkende finansbachelorstuderende. De er Cecilie Malmkvist Andersen, Dan Haven Poulsen, Flemming Brøndum Morten, Henriette Clausen, Rasmus Egede Autzen og Steffen Laigaard Pedersen.