Vinder vi igen i år?

Torsdag eftermiddag bliver det afgjort, om studerende fra Erhvervsakademi Aarhus igen i år bliver danmarksmestre i entreprenørskab.

Med 12 studerende i finalen er Erhvervsakademi Aarhus igen i år stærkt repræsenteret ved DM i entreprenørskab. Mesterskabet afholdes torsdag den 22. maj i Børssalen i København med deltagelse af i alt 35 studerende fra videregående uddannelser over hele landet. Overfor en jury af erfarne erhvervsfolk og iværksættere skal de unge iværksættertalenter bevise, at deres forretningsidé er bæredygtig.

Pengepræmie

Blandt præmierne er en Hyundai-særpris på 15.000 euro svarende til 110.000 kr. og et mentorforløb på ni måneder. DM-vinderen får 50.000 kr. og en finaleplads ved EM i entreprenørskab i Amsterdam senere på året.

På træningslejr

Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus har tidligere vundet Hyundai-prisen og danmarksmesterskabet så sent som sidste år. Og ifølge lektor Jesper Nørskov er vinderchancerne også gode i år.

”For at forberede sig godt og blive skarpe på deres idé, har de studerende været på træningslejr ved Mossø, hvor de har gennemgået et 48 timers intensivt træningsforløb. De kommer med nogle gode forretningsideer og jeg forventer, at de vil argumentere godt og svare velovervejet på juryens spørgsmål,” siger han.  

Epilepsiapp og jobportal

De 12 finaledeltagere er fordelt på fire virksomhedsteams og stiller op i to forskellige kategorier. I sundheds- og velfærdskategorien deltager BoxyCare, der har opfundet en sikker måde til at kontrollere patienter, der får sondemad samt TOKA, som står bag en allerede prisbelønnet app til epilepsiramte.

I mobil- og webkategorien deltager Taskbuddy.dk, en portal til at få udført små-job og tjenester af folk samt Visible By, som er et netværk for nystartede tøjdesignere.

De 14 finaledeltagere er studerende på professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship og markedsføringsøkonomuddannelsens særlige linje for iværksættere. Tre af deltagerne er internationale studerende.

Vinder hvert andet år

I gennemsnit har studerende fra Erhvervsakademi Aarhus vundet DM-titlen hvert andet år de sidste ti år, nemlig i 2004, 2005, 2007, 2010, 2011 og 2013. I samme periode har erhvervsakademiets studerende også vundet EM i entreprenørskab tre gange - i 2004, 2008 og 2009.