Markedsføringsøkonomer vinder finaleplads ved EM i entreprenørskab

En portal for nystartede tøjdesignere og et sikkert sondeernærings-system. Disse to iværksætterkoncepter vandt torsdag den 22. maj priser ved DM i entreprenørskab.

35 studerende fra videregående uddannelser over hele landet havde kvalificeret sig til DM-finalen i Børssalen hos Dansk Erhverv i København, så der var hård kamp om priserne. Alligevel lykkedes det de fire finaleteams fra Erhvervsakademi Aarhus at vinde to ud af seks priser. I sundheds- og velfærdskategorien vandt BoxyCare, der har opfundet en smart løsning til at forhindre lugtgener og spredning af vira hos patienter, der får sondemad. Gruppen vandt også 2. pladsen i det samlede DM, hvilket udløser et Wild Card til EM. I mobil- og webkategorien vandt Visible By, som er en webportal for nystartede tøjdesignere. Med priserne fulgte 25.000 kr. til hver af de to grupper.

Reducerer lugtgener og forhindrer spredning af vira

De fire studerende bag BoxyCare, Mads Jensen, Camilla Otte, Michael Vaaben Jensen og Rune Kjelsmark, er allerede blevet hædret med CareWare Idépris, som de vandt tidligere på måneden.
”Nu vil vi arbejde henimod EM og søge om at få et design- og brugsmodel-patent på vores opfindelse. At blive de næstbedste til DM er et kæmpe skulderklap og giver en ekstra gejst og energi. Priserne har bekræftet os i, at vores idé opfylder et helt klart, identificeret problem for patienter og plejepersonale - ikke kun herhjemme, men også i Tyskland og vore nabolande,” siger 22-årige Mads Jensen. Han læser til markedsføringsøkonom med speciale i iværksætteri ligesom sine tre medstuderende fra BoxyCare.

Kategoripris til designportal

Bag Visible By, som vandt i kategorien Mobil & Web, står fire studerende fra professionsbacheloruddannelsen i innovation og entreprenørskab: Sean Fraser, Brian Laursen, Mike Knudsen og Martensz Sørensen. Deres koncept går ud på at promovere nye tøjdesignere ved at formidle deres tøj via en hjemmeside, hvor forbrugerne kan stemme på det fedeste design. Konceptet hjælper nystartede tøjdesignere med at producere, markedsføre og sælge deres tøj.

Højt niveau

DM i entreprenørskab er for studerende på korte og mellemlange uddannelser. De har alle deltaget i iværksætterforløbet Start Up Programme, som har til formål at motivere studerende til entreprenørskab og udvikle deres forståelse af en forretningsmæssig udnyttelse af kreative ideer. Ifølge lektor Jesper Nørskov fra Erhvervsakademi Aarhus var niveauet ved dette års DM, om end muligt, endnu højere end sidste år.

”Derfor er vi naturligvis rigtig glade og stolte for vores samlede andenplads,” siger han.

Også Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise, er imponeret over niveauet.

”Når man ser på kvaliteten til konkurrencen i dag, er man ikke i tvivl om, at mange af de her unge vil lykkes med deres virksomheder. De unge var i år kommet længere med deres idéer, end vi har set hidtil, og når de allerede i studietiden har prøvet kræfter med iværksætteri vil de være meget bedre klædt på til at starte egentlige vækstvirksomheder,” siger han på fondens hjemmeside.

Vinder hvert andet år

I gennemsnit har studerende fra Erhvervsakademi Aarhus vundet DM-titler i entreprenørskab hvert andet år de sidste ti år, nemlig i 2004, 2005, 2007, 2010, 2011 og 2013. I samme periode har erhvervsakademiets studerende også vundet EM i entreprenørskab tre gange - i 2004, 2008 og 2009.