Ny diplomuddannelse i økonomi og regnskab

Ny diplomuddannelse i økonomi og regnskab skal opkvalificere ansatte i finans- og regnskabssektoren.

Solide økonomi- og regnskabskompetencer er i høj kurs hos pengeinstitutter og revisionsbranchen. Derfor lancerer Erhvervsakademi Aarhus til efteråret en ny diplomuddannelse i økonomi og regnskab. Uddannelsen henvender sig til medarbejdere i økonomifunktioner, der ønsker at gøre karriere inden for virksomheders og organisationers økonomifunktioner, den finansielle sektor eller revisionsbranchen. Uddannelsen er tilrettelagt, så den kan tages på 2 til 3 år. Man kan enten tage den i bidder eller ud i ét sideløbende med, at man er i arbejde.

Efterspørges af branchen

Hos Jyske Banks afdeling for kompetenceudvikling forventer HR Udviklingskonsulent Suzanne Petersen, at banken kommer til at gøre brug af uddannelsen som kompetencegivende efteruddannelse.

”Branchen har brug for medarbejdere, der kan deltage selvstændigt i løsningen af komplicerede økonomiske problemstillinger, og vi har allerede nu flere ansatte, der forventes at deltage på uddannelsen” siger Suzanne Petersen. 

På niveau med bachelor 

På uddannelsen kommer man til at arbejde med faglige discipliner som strategisk ledelse, regnskab, finansiering, investering og økonomi. Uddannelsen er udviklet i samarbejde med branchefolk og IBA i Kolding. Ifølge uddannelseschef Helle Langhoff Lønroth fra Erhvervsakademi Aarhus kan uddannelsen betragtes som et alternativ til en HD-uddannelse.

”Uddannelsen er på et højt teoretisk, men stadig praksisrettet plan, og er en overbygningsuddannelse på niveau med en bacheloruddannelse. Vil man dygtiggøre sig yderligere, er næste skridt en master- eller kandidatuddannelse,” siger hun.

Stærkt fagligt miljø

Erhvervsakademi Aarhus uddanner i forvejen finansøkonomer og finansbachelorer. Dermed kan de nye diplomstuderende trække på husets stærke faglige miljø inden for det økonomiske og finansielle område.

”Den nye diplomstuderende har mange faglige snitflader til nogle af de fag, vi allerede udbyder, og derfor ligger uddannelsen fint i forlængelse af det, vi laver i forvejen,” siger Helle Langhoff Lønroth.

Fakta om uddannelsen

Uddannelsen varer 2 til 3 år og består af en række obligatoriske og valgfrie fag samt et afgangsprojekt. Det første hold starter til september 2014. Der er løbende tilmelding og vi optager studerende helt frem til studiestart den 9. september. Da uddannelsen er på niveau med en bacheloruddannelse fra et universitet, vil man efterfølgende kunne tage en relevant master- eller kandidatuddannelse på et universitet i Danmark eller i udlandet. Læs mere om uddannelsen her >>