Markedsføringsøkonomer vinder 2. plads ved EM i entreprenørskab

Iværksætterkonceptet BoxyCare, der har opfundet et sikkert sondeernærings-system, vandt i aftes 2. plads ved EM i entreprenørskab i Amsterdam.

Fire studerende fra Erhvervsakademi Aarhus vandt i aftes en 2. plads ved EM i entreprenørskab i Amsterdam for deres smarte løsning til at forhindre lugtgener og spredning af vira hos patienter, der får sondemad.

”Det er ikke rigtig gået op for os endnu. Vi havde ikke turde håbe på at blive nummer to i hele Europa. Konkurrencen var rigtig hård og der var mange gode iværksætterprojekter. Den her pris betyder rigtig meget for os,” siger Rune Kjelsmark, den ene af de fire studerende fra det prisvindende iværksætterkoncept BoxyCare.   

Alumni Leadership-prisen

De fire studerende bag BoxyCare, Mads Jensen, Camilla Otte, Michael Vaaben Jensen og Rune Kjelsmark, er allerede blevet hædret med CareWare Idépris og 2. pladsen ved DM i entreprenørskab tidligere på året. Rune Kjelsmark blev desuden hædret med Alumni Leadership-prisen, der også blev uddelt ved EM i aftes.

”Vi har fået rigtig god støtte og vejledning af vores undervisere på erhvervsakademiet. At blive de næstbedste til EM og få denne lederskabspris er et kæmpe skulderklap og giver en ekstra gejst og energi. Vi fik rigtig meget ros af dommerne, og det bekræftede os i, at vi har fundet en god løsning på et reelt problem, der eksisterer ikke kun i Danmark, men i hele Europa,” siger Rune Kjelsmark. Han læser til markedsføringsøkonom med speciale i iværksætteri ligesom sine tre medstuderende fra BoxyCare. I næste semester skal de fire studerende i praktik i egen virksomhed og forsøge at bringe BoxyCare endnu tættere på markedet.

Vinder hvert andet år

European Enterprise Challenge er arrangeret af JA-YE Europe og er en konkurrence for studerende på videregående uddannelser fra hele Europa. I år deltog ca. 80 studerende fordelt på 20 hold fra 14 europæiske nationer. Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus har tidligere vundet 1. plads ved EM i 2004, 2008 og 2009.