Studerende strømmer til Erhvervsakademi Aarhus

En fremgang på 26 procent i antallet af ansøgere er den gode sommernyhed. Dermed har vi fremgang for femte år i træk.


5. juli kl. 12 udløb fristen for at søge en videregående uddannelse gennem Den Koordinerede Tilmelding (KOT).

Fremgang på 26 procent

Vores beregninger viser, at 5.728 ansøgninger er tikket ind til vores 24 videregående uddannelser. Det er 1.182 flere end sidste år, hvor 4.546 søgte optagelse. 

Praksisnære uddannelser fænger

Rektor Christian Mathiasen glæder sig over fremgangen og sporer en tendens til, at de unge i stigende grad ønsker videregående uddannelser rettet mod det private erhvervsliv.

”Den store søgning tyder på, at vi på erhvervsakademiet gør det rigtige, når vi kobler teori og praksis og uddanner unge i tæt samarbejde med primært det private arbejdsmarked. Samtidig har vi udviklet en række uddannelser, man kan bygge ovenpå, så de studerende efter en periode i job kan bygge videre på deres uddannelse,” siger han.

Byggeri og service hitter

Fremgangen har været særlig stor på uddannelser som jordbrugsteknolog og datamatiker, som modtager mellem 33 og 58 procent flere ansøgninger. Studerende strømmer også til helt nye uddannelser som byggekoordinator, serviceøkonom og professionsbachelor i økonomi og it. De tre uddannelser har tilsammen modtaget mere end 572 ansøgninger.

Flere studerende år efter år

Siden 2009 har  vi oplevet en markant vækst i optagelsestallet. Hvor mange studerende, der bliver optaget i år, vides først efter den 30. juli 2014, når studiepladserne er fordelt og optagelsesbrevene sendt ud til de håbefulde unge. 

 

Erhvervsakademi Aarhus 2012 2013 2014 Stigning i procent 
fra 2013 til 2014 
Erhvervsakademi- og
professionsbacheloruddannelser (totaltal)
3.755 4.546  5.728   26 %