Rejsegilde på 7.000 nye kvadratmeter

Med hotdogs, kolde øl og trefoldigt leve blev der torsdag den 16. januar afholdt rejsegilde i vores nye bygning i Sydbyen.

JP Aarhus: Skole udvider med tusindvis af kvadratmeter >> 

500 studerende og 50 undervisere flytter til august ind på Ringvej Syd 104 lige over for Sydbyens indkøbscenter Mega Syd. Bygningen bliver hovedsæde for vores efteruddannelses- og kursusaktiviteter samt uddannelser inden for digital kommunikation og multimediedesign. 

Takketaler og status på byggeriet 

Under rejsegildet stillede rektor Christian Mathiasen sig op på et stillads og takkede de fremmødte håndværkere, bygherre, arkitekter og akademiets ansatte for samarbejdet. Også bygherre Søren Haunstrup fra 2S Consult takkede håndværkerne for deres store indsats.

”Regnvejret har drillet os helt vildt. Men takket være jeres ihærdige indsats regner vi med at blive færdige til den aftalte tid den 30. juni i år” sagde han.

Topmoderne og klimarigtigt

Atriumbygningen er en af de første, store nulenergihuse, der bygges i Aarhus. Det bygges i fire niveauer bygges efter 2020-energikrav og med 900 kvadratmeter solceller på taget. Sammen med et varmegenvindingsanlæg sørger solcellerne for, at bygningens energiforbrug dækkes helt af vedvarende energi. Der bliver plads til 20 undervisningslokaler og kantine og fra øverste etage vil man i godt vejr kunne se helt til Mols. Facaden bliver beklædt med messing, der vil changere som en nypudset 50-øre. SAHL Arkitekter i Viby har tegnet huset og Formsprog i Viborg har indrettet. Coop Invest A/S ejer bygningen og 2S Consult er bygherre.  

Vokseværk

Baggrunden for arealudvidelsen er, at vi de seneste år har oplevet kraftig vækst i antallet af studerende. Siden 2009 har vi mere end fordoblet antallet af studerende, ansatte og uddannelser. Med den nye arealudvidelse kommer vi hos Erhvervsakademi Aarhus til at råde over i alt 35.000 kvadratmeter.