Praktikplads til alle på miljøteknologuddannelsen

I 2012 startede vi miljøteknologuddannelsen op. Og uddannelsen har fået en flot start idet samtlige studerende på første årgang nu står med en praktikplads i nogle af landets største virksomheder.

JP Aarhus: Europas nye miljøteknologer er i Aarhus >> 

På miljøteknologuddannelsen får de studerende indsigt i lovgivningen på miljøområdet og i, hvordan de kan hjælpe virksomheder til at få en grønnere profil. 22-årige Sara Ford Kvistgaard fortæller:

”På uddannelsen lærer vi at arbejde med bæredygtig udnyttelse af ressourcerne og miljøteknologi inden for vand, jord og industri. Jeg kan godt lide, at vi på uddannelsen lærer om konsekvenserne af, hvad vi gør ved miljøet.” Sara skal i praktik hos Danish Crown og glæder sig til at komme ud i erhvervet og bruge sin viden inden for optimering af forsyningskæder og bæredygtig produktion. 

”Det er vigtigt at værne om miljøet, og som miljøteknolog har jeg mulighed for at gøre en lille forskel, hvilket betyder noget for mig.”

Gode jobmuligheder

Allerede nu får erhvervslivet en forsmag på, hvad de nye miljøteknologer har at byde på. Samtlige studerende på første årgang skal nemlig det næste halve års tid som led i deres uddannelse i praktik hos nogle af landets største  virksomheder. Rådgivningsvirksomhederne NIRAS og COWI, miljøafdelinger i Gribskov, Silkeborg og Horsens Kommune, Arla Foods miljøafdeling, miljøsektionen på Grundfos og jordvarmeboringsvirksomheden GeoDrilling er nogle af de virksomheder, hvor de studerende skal i praktik. Den store interesse for praktikanter lover godt for miljøteknologernes jobmuligheder, mener uddannelseschef Dorte Ydemann Pedersen fra Erhvervsakademi Aarhus.

”Det er vores indtryk, at virksomhederne står klar med åbne arme for at tage i mod de nye miljøarbejdere. De bliver bindeleddet mellem ledelsens beslutninger om miljøtiltag og den praktiske gennemførelse af det. Uddannelsen er efterspurgt af industrien, der har brug for specialiseret arbejdskraft som følge af stigende krav til bæredygtig produktion og fordi miljøområdet bliver mere og mere kompliceret rent lovgivningsmæssigt,” siger hun.  

Læs mere om miljøteknologuddannelsen her >>