Aarhus og Nuuk fortsætter samarbejde omkring uddannelse af ledere

Erhvervsakademi Aarhus og Ledelsesakademiet i Nuuk fortsætter samarbejde omkring uddannelse af ledere i Grønland, og udvider med en HR-uddannelse. Chefkonsulent Kurt Schurizek erstattes af Niels Holt som underviser.

Op mod 300 ledere i Grønland har de seneste 18 år taget en akademiuddannelse i ledelse på Ledelsesakademiet i Nuuk. Og nu får endnu flere muligheden. Erhvervsakademi Aarhus og Ledelsesakademiet i Nuuk har nemlig netop forlænget deres samarbejdsaftale.

”Interessen og behovet for en formel, kompetencegivende lederuddannelse er stor, og derfor er vi glade for at kunne fortsætte dette samarbejde. Erhvervsakademi Aarhus er en stærk uddannelsespartner med årelang erfaring i at opkvalificere ledere,” siger Frank Arnskjold, der er leder af Ledelsesakademiet i Nuuk ved Grønlands Handelsskole.

Nye kræfter tager over

Ledelsesakademiet i Nuuk står for alt det praktiske som lokaler og tilmelding, mens indholdet varetages af undervisere fra Ledelsesakademiet på Erhvervsakademi Aarhus. Chefkonsulent Kurt Schurizek har i 18 år undervist på diplom- og akademiuddannelsen i ledelse og på lederuddannelsen i Grønland. Nu takker Kurt imidlertid af og overlader depechen til sin kollega, chefkonsulent Niels Holt fra Erhvervsakademi Aarhus.

”Det har været en stor fornøjelse at lære så mange dejlige og dygtige mennesker at kende og følge den rivende udvikling som Grønland har været og er i. Specielt menneskene kommer jeg til at savne, i anden række den storslåede og smukke natur,” siger Kurt og tilføjer, at ledere i Grønland har nogenlunde de samme udfordringer som ledere i Danmark.

”Men naturligvis sker ledelse i en grønlandsk kontekst, hvor magtdistance, sprog, konfliktopfattelse, accept af ledelse og kommunikation er væsentlige faktorer,” uddyber han.

Fakta

Lederuddannelsen i Grønland er målrettet ledere, der har brug for nogle praktiske ledelsesredskaber til hverdagen. Uddannelsen tager typisk 2 ½ år og tages som en deltidsuddannelse sideløbende med jobbet og tager i høj grad udgangspunkt i de studerendes egne ledelsesudfordringer og problemstillinger. Nyt hold starter til september 2014. Læs mere om lederuddannelsen i Grønland her >>

 

På billedet ses uddannelseschef Jørgen Beck fra Aarhus (tv.) og leder Frank Arnskjold fra Ledelsesakademiet i Nuuk.