14 studerende til DM i entreprenørskab

Erhvervsakademi Aarhus er igen i år stærkt repræsenteret med 14 studerende ved dette års DM i entreprenørskab torsdag den 22. maj i Børssalen i København.

Mere end 50 teams fra videregående uddannelser over hele landet har ansøgt om at komme med til DM. 12 teams, heraf fire fra Erhvervsakademi Aarhus, er fundet egnet til at dyste om de prestigefyldte DM-titler og Hyundai-prisen på 111.000 kr. 

Epilepsi-app og jobportal

I sundheds- og velfærdskategorien deltager BoxyCare, der har opfundet en sikker måde til at kontrollere patienter, der får sondemad samt TOKA, som står bag en app til epilepsiramte. I mobil- og webkategorien deltager Taskbuddy.dk, der er en portal til at få udført små-job og tjenester af folk samt Visible By, som er et netværk for nystartede tøjdesignere. De 14 finaledeltagere er studerende på professionsbacheloruddannelsen i innovation og entrepreneurship samt markedsføringsøkonomuddannelsens linje for iværksættere. Tre af deltagerne er internationale studerende. 

Pengepræmie

Overfor en jury af erfarne erhvervsfolk og iværksættere skal de studerende torsdag den 22. maj bevise, at deres idé er bæredygtig. Vindergruppen får 50.000 kr. og kvalificerer sig til europamesterskabet i entreprenørskab senere på sommeren.

På træningslejr 

For at forberede sig godt og blive skarpe på deres idé, tager de studerende til maj på træningslejr til den lille halvø Hem Odde ved bredden af Jyllands største sø Mossø, hvor de skal gennemgå et 48 timers intensivt træningsforløb. 

Vinder hvert andet år

I gennemsnit har studerende fra Erhvervsakademi Aarhus vundet DM-titlen hvert andet år de sidste ti år, nemlig i 2004, 2005, 2007, 2010, 2011 og 2013. I samme periode har erhvervsakademiets studerende også vundet EM i entreprenørskab tre gange - i 2004, 2008 og 2009.