Gæster fortæller om studiepraktik

studiepraktik 2

Nicolai Bjerregaard Thomsen, 19 år, HHX-studerende, Frederikshavn Handelsgymnasium. I studiepraktik som finansøkonomstuderende.

Hvorfor har du valgt at tage i studiepraktik på Erhvervsakademi Aarhus
For at blive afklaret, om det er det, jeg vil. Der er en god studenterstemning i Aarhus og min søster læser også i byen. Jeg har altid interesseret mig for penge. Både min kusine og tante arbejder i en bank og er glade for det. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde som investeringsrådgiver i Spar Nord. Jeg magter ikke fem års forelæsninger på et universitet. Derfor valgte jeg at tage i praktik som finansøkonomstuderende.

Hvad fik du ud af det?
Det var rigtig fedt og godt arrangeret. Vi fik alt at vide om uddannelsen, deltog aktivt i undervisningen, lavede opgave, mødte undervisere og studerende. De var mega-flinke og tog godt imod os. Disse tre dage har gjort mig helt tryg omkring, at denne uddannelse er lige noget for mig. Især gruppearbejdsformen og den friske og rare stemning, der er på akademiet, tiltaler mig. Men inden jeg søger ind på uddannelsen tager jeg et sabbatår, hvor jeg skal arbejde i Føtex og ud og rejse i USA og New Zealand.  

studiepraktik 1

Sussi Hansen, 19 år, HTX-studerende, Teknisk Gymnasium, Learnmark, Horsens. I praktik som byggekoordinatorstuderende.

Hvorfor har du valgt at tage i studiepraktik på Erhvervsakademi Aarhus?
Jeg har længe vist, at jeg ville et eller andet inden for byggeri. Store bygninger har altid fascineret mig, men jeg kan ikke selv bygge og har heller ikke lyst til at tegne dem, da det kræver for meget arbejde foran computeren. Byggekoordinator lyder spændende og som en god blanding af noget praktisk og teoretisk, så derfor valgte jeg at tage i studiepraktik her.

Hvad fik du ud af det?
Jeg håbede, jeg ville finde ud af, at det er noget for mig, og det er det! På disse tre dage er jeg blevet fuldstændig sikker. Dels fordi uddannelsen rummer mange spændende fag, jeg kan komme i praktik, og jeg kan se mig selv i jobbet. Det er en skøn fornemmelse ikke længere at være i tvivl om min fremtid. Jeg søger ind allerede til sommer.

studiepraktik 3

Marikka Weimar, 18 år, HHX-studerende på IBC, International Business College i Fredericia. I praktik som markedsføringsøkonomstuderende.

Hvorfor valgte du at tage i studiepraktik på Erhvervsakademi Aarhus?
Fordi jeg gerne vil flytte til Aarhus. Jeg har også overvejet København, men min far bor i Aarhus, så her vil jeg helst bo. Jeg vil gerne noget med markedsføring, så derfor valgte jeg at tage i praktik her på akademiet.

Hvad fik du ud af det?
Jeg har fået et godt og grundigt indtryk af stedet og er blevet bekræftet i, at jeg vil læse til markedsføringsøkonom. Det har været rart at få sat på plads, hvad jeg vil i fremtiden. Jeg har talt med mange – både studerende og undervisere, og er blevet overbevist om, at denne uddannelse er det rette for mig. Især kan jeg godt lide, at vi kommer ud i praktik, laver projekter om virkelige problemstillinger i samarbejde med virksomheder. Jeg er ikke så meget til forelæsninger og arbejder bedst i mindre grupper og med noget praktisk. Derfor tror jeg, at erhvervsakademiets studieform passer bedre til mig end fx universitetets. Da jeg var lille ville jeg være politibetjent, men nu er jeg helt hooked på, at jeg vil uddanne mig til et arbejde inden for reklamebranchen. Jeg har også overvejet en HA-uddannelse, men det overvejer jeg ikke længere. På markedsføringsøkonom er der en global-linje, hvor jeg kan komme til udlandet via mit studie, og det er den linje, jeg vil søge ind på. Først skal jeg dog lige have et sabbatår.

studiepraktik 4

Anders Sejr Thomsen, 20 år, i gang med et sabbatår, efter at have afsluttet sin HTX-eksamen ved Teknisk Gymnasium i Vejle. I praktik som datamatikerstuderende.

Hvorfor valgte du at tage i studiepraktik på Erhvervsakademi Aarhus?
Jeg vil gerne snart ud på arbejdsmarkedet og har længe tænkt på at læse til datamatiker, da jeg er bidt af at programmere og allerede kender lidt til faget. For at blive helt sikker, valgte jeg at tage i studiepraktik.

Hvad fik du ud af det?
Jeg er blevet rimelig afklaret omkring, at jeg vil læse til enten datamatiker eller multimediedesigner. Det er en rigtig god mulighed for at finde ud af, hvordan uddannelsen er. Uddannelsen er relativ kort og praktisk, hvilket tiltaler mig. Jeg overvejer at starte allerede til vinter 2015.