Lederforum: Mellemleder eller i-klemme-leder?

Temaet for denne måneds Lederforum er klemte mellemledere og deres udfordrende hverdag. Mange mellemledere ser sig selv som i-klemme-ledere, men hvordan undgår de at blive det? Vi stiller spørgsmål og søger svar hos en forsker og en praktiker.

Tid
Sted
Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.

Har du også oplevet, at når strategier skal fra tanke til handling, skal de oversættes til konkrete aktiviteter, og så er det ofte dig – mellemlederen – der skal stå for oversættelsen.

Oversætteropgaver fylder mere og mere i mellemlederens hverdag. Samtidig skal dagligdagen også fungere, og den daglige drift skal passes. Blandt andet her er mellemlederen ’i-klemme’ og udfordres på det strategiske arbejde.

Læs mere om hvad vi mener: 'Dilemmaer er et vilkår for mellemlederen' >>

Program for dagen

Ole Friis Kom og hør Ole Uhrskov Friis fra Aarhus Universitet fortælle om sin forskning, som blandt andet peger på, at det halter i virksomhederne, når strategierne skal oversættes til konkrete handlingsplaner. Ligeledes kniber det med sammenhængen mellem strategierne og de ressourcer, der tildeles. Ole vil fortælle os om mellemlederens rolle i forhold til at få eksekveret strategierne og i forhold til performanceorienteret kultur, som alle kan se sig selv som en del af. Alt dette kræver personlig og strategisk handlekraft - den nye hverdag for mellemlederen.
Henrik Nicolaisen Traditionen tro har vi også inviteret en praktiker. Henrik Nicolaisen er leder af rådgivningslinjen i Sydbank, og har ’hands-on’ erfaringer med, hvordan du som mellemleder kan påvirke, at strategien bliver til adfærd hos den enkelte medarbejder. Han vil bl.a. slå et slag for, at bevægelsen fra strategi til adfærd IKKE ’bare’ kan planlægges, men at det er en kompleks proces, der i høj grad handler om relationer, magt, kultur og kemi. Henrik vil også præsentere os for et enkelt praktisk værktøj eller to til støtte i arbejdet.


Tid

Onsdag den 1. oktober 2014 kl. 15.00-17.00.

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.

Hvem kan deltage

Alle er velkomne. Tag gerne en medarbejder, chef eller kollega med. Det er gratis at deltage.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig her >>

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte kursussekretær Jette Svane på jsbn@eaaa.dk eller chefkonsulent Jan Rohwedder på jroh@eaaa.dk. Vi glæder os til at se dig.

Slides fra arrangementet

Henrik Nicolaisen, Sydbank >>

Ole Friis, Aarhus Universitet >>
Undersøgelse af strategiarbejdet i danske virksomheder >>