Lederforum: Målstyring og performancekultur – mål eller selvmål?

Det er ikke alt, der kan tælles, der tæller, og det er ikke alt, der tæller, der kan tælles. Temaet på januar måneds Lederforum er målstyring og performancekultur.

Tid
Sted
Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.

Download Jans præsentation.
Download Lars' præsentation.

Når målstyring bruges rigtigt, skabes der fokus på, hvad der er vigtigt for virksomheden. Samtidig anspores medarbejderne til at opnå resultater, og implementeringen af strategien understøttes. Derimod kan målstyring, når det anvendes dårligt, underminere tilliden, skade relationerne og bremse innovations- og kreativitetsevnen.

Hvordan ser det ud hos jer? 

Er der gået for meget Performance Measurement i tingene i stedet for Performance Management? Er det selve målingerne, resultaterne og målesystemerne, som får ledernes interesse frem for de ledelsesmæssige initiativer, målingerne bør igangsætte?

Program for dagen

Jan Rohwedder Chefkonsulent Jan Rohwedder fra akademiets kompetencecenter for Ledelse og HR fortæller om sammenhængene mellem motivation og målstyring og om, hvornår brugen af økonomiske belønninger i forbindelse med målstyring virker – og ikke virker. Jan kommer også ind på konsekvenserne af målstyring og performancekultur i forskellige sammenhænge – blandt andet i forhold til innovationsevnen og beslutningskvaliteten hos ledere. Kort sagt tager vi fat i såvel de positive som negative følger af emnet. Undervejs giver Jan også et bud på en helt anderledes måde at arbejde på.
Lars A Andersen Vi skal selvfølgelig også på dette Lederforum høre en praktikers syn på sagen. Lars Alkert Andersen er regionschef i COOP og har erfaringer med målstyring på flere organisatoriske niveauer gennem mange år. Lars vil fortælle os om, hvordan man kan arbejde systematiseret med mål, således at det skaber værdi for både virksomheden og den enkelte medarbejder. Samtidig har han et skarpt blik for, hvornår det kan blive energidrænende og tidsrøvende – som Lars siger: ”Vi kan jo ikke rette lyset mod alting hele tiden. Kunsten er at vælge det vi vil, og så drive på det og skabe følgeskab.”


Tid

Mandag den 26. januar 2015 kl. 15.00-17.00.

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.

Hvem kan deltage

Alle er velkomne. Tag gerne en medarbejder, chef eller kollega med. 

Pris

Det er gratis at deltage.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig her >>

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte kursussekretær Jette Svane på jsbn@eaaa.dk eller chefkonsulent Jan Rohwedder på jroh@eaaa.dk. Vi glæder os til at se dig.