Få større succes med innovation i hverdagen

Tid
Sted
Erhvervsakademi Aarhus, Sønderhøj 30, 8260 Viby J

Hvordan skaber ledelsen rammer for innovation i hverdagen? Kom og få svaret på Lederforum onsdag den 10. april kl. 15-17.

Ideer er lette at få. De kommer ofte af sig selv. De opstår, når vi står i badet, lufter hunden, sidder i møde eller snakker med kunderne. Pludselig får vi en god ide til noget, der kan gøres lidt smartere, hurtigere eller bedre. Først derefter kommer det svære. For hvordan prioriterer og lander vi de bedste ideer? Og hvordan finder vi tid til det samtidig med, at vi skal passe den daglige drift?

Der er for meget drift og for lidt innovation i hverdagen i virksomhederne. Det mener ph.d. og innovationskonsulent Erik W. Hallgren fra Teknologisk Institut. Det er i høj grad en ledelsesopgave at skabe rammerne for innovation i hverdagen. Hør hvordan du kommer i gang, når Erik W. Hallgren gæster Erhvervsakademi Aarhus.

Tid Onsdag den 10. april 2013 kl. 15 - 17. 
Sted Erhvervsakademi Aarhus, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. 
Hvem kan deltage Alle er velkomne. Tag gerne en medarbejder, chef eller kollega med. 
Pris Det er gratis at deltage. 

Om oplægsholderen 

Ifølge Erik W. Hallgren er der fire overordnede spørgsmål, vi alle står overfor, når vi taler om innovation i hverdagen. 

Hvordan tager lederen imod ideen, når medarbejderen fremlægger den? 
Nogle ledere har ofte ”nej-hatten” på, når medarbejderne kommer med nye ideer – hvilket ikke er bevidst eller af ond vilje. Men det er dræbende for kreativiteten. Hvis vi ofte oplever, at vores forslag afvises, så lærer vi hurtigt, at kreativitet og innovation bare er tomme flosker.

Hvordan prioriterer lederen ideerne? 
Hvis der ikke er klare udvælgelsesprocesser og begrundelser for, hvorfor nogle ideer får lov til at leve, mens andre må lade livet, så har medarbejderne svært ved selv at sortere i deres egne ideer. Risikoen er, at medarbejderne danner deres egne hypoteser om udvælgelsen. Måske tror de, at kolleger med en tæt relation til ledelsen har lettere ved at få deres ideer igennem. Det er gift for hverdagsinnovationen. 

Hvordan lander lederen de ideer, som får en høj prioritering? 
I nogle organisationer er der tradition for at kaste mange bolde op i luften. Men samtidig mangler der klare retningslinjer for, hvornår og hvordan bolde skal skydes ned. Der mangler ofte også opfølgning på de bolde, der lander i hjørnet, fordi ingen får gjort noget ved dem. 

Hvordan skaffer lederen tid til hverdagsinnovation?
Ifølge Erik W. Hallgren er det sidste spørgsmål måske det vigtigste. For hvad hjælper det, at lederen er rigtig god til at tage imod ideerne, prioritere dem og lande dem, hvis medarbejderne ikke har tid til at løse de daglige opgaver? Hvis medarbejderen skal vælge mellem den daglige drift og den ofte diffuse innovation, så vinder driften i mange tilfælde stort.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte kursussekretær Jette Svane på jsbn@eaaa.dk eller chefkonsulent Lasse Karlberg på laka@eaaa.dk