CSR - er det ikke bare et smart ord for at være filantrop?

Tid
Sted
Erhvervsakademi Aarhus, Sønderhøj 30, 8260 Viby J

CSR – Corporate Social Responsibility – er det ikke bare en smart engelsk forkortelse på tre bogstaver, der betyder, at vi skal give penge til de syge og fattige? Og det gør vel ikke den store forskel, at vi oversætter de tre bogstaver til det danske begreb "social ansvarlighed". For det betyder vel stadigvæk, at vi skal være søde og ikke bruge børnearbejde? Sådan kan det være. Men der er meget mere at sige om CSR.

Irene Quist Mortensens præsentation.
Susanne Kirsten Larsens præsentation.

Deltag i arrangementet på Lederforum onsdag den 25. januar 2012 kl. 14-17.30 og bliv klogere på CSR. Vi får besøg af Irene Quist Mortensen (tidligere ansat hos Grundfos) og Susanne Kirsten Larsen (tidligere ansat hos SAS) - to kapaciteter inden for området. Få en forståelse for de muligheder og udfordringer, der ligger bag den smarte engelske forkortelse - og prøv CSR af i praksis via FN's CSR-spil The UN Global Compact Dilemma Game

Mange initiativer inden for CSR starter med en kortsigtet og filantropisk tankegang, hvor rige virksomheder giver gaver til fattige i tredjeverdenslande. Men moderne og langsigtet CSR opstår først, når det bliver strategisk. CSR bruges i dag af mange virksomheder som en del af forretningsaktiviteterne til direkte at skabe værdi for virksomheden. Partnerskaber med NGO’er kan resultere i helt nye tankegange, arbejdsmetoder og produkter, hvor der med det slidte – men sigende – udtryk opstår en win-win situation. 

Som et eksempel på vellykket CSR nævner Irene Mortensen samarbejdet mellem Røde Kors (NGO) og Grundfos. Røde Kors sidder inde med viden om den udfordring, det er at skaffe rent vand blandt verdens allerfattigste, og Grundfos sidder inde med viden om vandpumpesystemer med en solcelledreven vandpumpe og et avanceret betalingssystem baseret på mobiltelefoni. Sammen udviklede de et nyt globalt partnerskab, hvor medarbejdere er aktiv involveret i at skaffe drikkevand til fattige landsbyer i Kenya.

Læs mere om projektet her >>

Irene Quist Mortensen: Cand.mag. i antropologi og kommunikation. Irene har arbejdet som Corporate Social Responsibility Manager i Grundfos-koncernen og har været chefkonsulent hos CABI. I dag er hun ekstern lektor på Handelshøjskolen i Aarhus i Strategisk CSR samt oplægsholder og konsulent inden for CSR. 

Susanne Kirsten Larsen: Lederuddannet og diplomeret gestalt konsulent. Susanne har arbejdet som personaledirektør og senere som administrerende direktør for SAS Danmark. Hun er i dag professionel bestyrelsesmedlem og er blandt andet præsident for Røde Kors Danmark og formand for Frivilligrådet.