Legeværk

- abonnement på aktiviteter til børn

Camilla Otte, Jesper Christensen og Casper Nygaard har sammen startet virksomheden Legeværk. De har netop afsluttet deres professionsbacheloruddannelse i innovation og entrepreneurship – og nu bruger de al deres tid på at udvikle virksomheden. De drømmer om at give børnefamilier et alternativ til skærmtid og skabe mere plads til nærvær og leg i en travl hverdag.

Idegenerering: Fra barndomsminder til Legeværk

Under deres uddannelsen blev de tre stiftere guidet gennem omfattende kreative idegenereringsprocesser. Og det var netop i sådan et forløb, Legeværk opstod.

”Vi kom til at snakke om vores egne bedste barndomslege – og der var bare ikke rigtig noget teknologi i.”

Det fik dem til at undersøge, hvordan teknologien påvirker børnene. Og et tydeligt mønster viste sig. Teknologien kan på mange måder hæmme børns udvikling.

”Vi vil rigtig gerne, at vores egne børn kan vokse op med et alternativ til teknologien,” fortæller Camilla.

Og så var Legeværk skabt.    

Aktivitetspakker til leg og nærvær for børnefamilier  

Legeværk tilbyder børnefamilier en aktivitetspakke som abonnementsordning. Pakken bliver leveret på dørmåtten hver anden måned og indeholder altid et hæfte med tre historier om Bæveren Bertram, tre aktiviteter og tre efterfølgende lege.

”Med historien kommer forældre og børn ind i samme univers og bliver nysgerrige i forhold til aktiviteterne,” fortæller Camilla.

Legeværk har allerede flere abonnenter, og de har udsendt deres første aktivitetspakker med inspiration til leg og nærvær.

Fik hjælp af et advisory board

Legeværk var i praktik i deres egen virksomhed. Under praktikken skulle de sammensætte et advisory board. Og advisory boardet blev nøje udvalgt ud fra de kompetencer, virksomheden manglede.

”Vi fortalte vores vejleder, hvilke kompetencer vi manglede. Og så fik vi kontakt til relevante fagpersoner i hendes netværk.”

At få adgang til sin vejleders netværk er en kæmpe tillidserklæring. Og Legeværk blev herefter ekstra motiverede for at levere et godt stykke arbejde. Advisory boardet har skubbet Legeværks udvikling i en positiv retning.  

”Advisory boardet giver os viden, vi ikke selv har. Det har været en sindssyg stor hjælp for os. Man må ikke være bange for at spørge om hjælp,” fortæller Jesper.