Brugervenlighed og grafisk design

Introduktion til Photoshop, InDesign, Wordpress, Illustrator, sociale medier, SEO og e-mail-markedsføring

Styrk dine kompetencer inden for brugervenlighed og webdesign med dette kursus for ledige. Efter forløbet har du en statsanerkendt, kompetencegivende efteruddannelse og eksamen på akademiniveau. Du er derfor godt klædt på til at søge jobs, hvor vedligeholdelse af websider, sociale medier og små grafiske opgaver er i fokus. 

Målgruppe

'Brugervenlighed og grafisk design' er til alle der ønsker en grundlæggende viden om Photoshop, InDesign, Illustrator, WordPress, sociale medier, SEO, e-mailmarkedsføring, informationsarkitektur, usability og grafisk design.

Dette 6 ugers jobrettede kursus for ledige gør dig i stand til at arbejde med at udvikle og vedligeholde websider og er særligt rettet mod dig, der bl.a. vil arbejde som webkoordinator, kontormedarbejder og kommunikations-/marketingmedarbejder. 

Det er en stor fordel, at du er vant til at arbejde med computer, bruge internettet og er motiveret for at lære en masse nye programmer og kommunikationsformer, som måske ligger langt fra, hvad du er vant til.

Du skal forvente en større arbejdsindsats på dette intensive forløb end på et normalt seks ugers forløb for ledige. Til gengæld er du efter de seks uger væsentligt bedre klædt på i forhold til at søge relevante stillinger.

Indhold

  • Grundlæggende analyse og implementering af brugervenlighed.
  • Grundlæggende layout i Adobe InDesign samt klargøring til trykklar og interaktiv pdf, herunder også introduktion til farvelære og grafiske grundregler til opnåelse af brugervenlighed og hieraki i grafisk design.
  • Grundlæggende billedbehandling i Adobe Photoshop, herunder udarbejdelse af materiale til web.
  • Grundlæggende vektorgrafik i Adobe Illustrator, herunder introduktion til udvikling af grafisk identitet.
  • Grundlæggende hjemmesideopbygning i WordPress, herunder introduktion til SEO (search engine optimization) samt grundlæggende opsætning af nyhedsbrev i MailChimp.
  • Introduktion til sociale medier

Dit udbytte

Med faget opnår du kompetencer til at:

  • forholde dig til en informationsarkitektur og omsætte denne til brugervenligt grafisk design
  • anvende gængse designprincipper, herunder farvelære, for grafisk design. 

Eksamen

'Brugervenlighed og grafisk design' er en del af akademiuddannelsen i informationsteknologi. Du har mulighed for at afslutte forløbet med en mundtlig eksamen på baggrund af et praktisk produkt og en skriftlig opgave. 'Brugervenlighed og grafisk design' giver 10 ECTS-point. Du kan efterfølgende anvende faget som en del af en hel akademiuddannelse.

Praktiske oplysninger

Undervisningen foregår på:

Erhvervsakademi Aarhus
Ringvej Syd 104
8260 Viby J

Erhvervsakademi Aarhus stiller en bærbar pc til rådighed under dit uddannelsesforløb. Noget af litteraturen kan være på engelsk. Vi arbejder i den engelske udgave af Adobe-programmerne.