Landmænd skal blive bedre til at lede

Ledelse fylder mere og mere i hverdagen for landmænd. Derfor går Ledelsesakademiet nu sammen med Videncentret for Landbrug, VFL, om nyt uddannelsesinitiativ.

Stadig større landbrug med stadig flere medarbejdere. Sådan er virkeligheden for mange landmænd. De skal lede og tage beslutninger til fordel for sig selv og familien, teamet og bedriften. Men mange landmænd er slet ikke uddannet til at håndtere de stadig mere krævende ledelsesopgaver. Derfor udbyder Akademiet på VFL i Skejby nu et nyt efteruddannelsesprogram i samarbejde med Ledelsesakademiet i Aarhus.

”Det handler bl.a. om at motivere og lede medarbejderne uanset nationalitet, give feedback og øge deres trivsel samt at planlægge, prioritere og uddelegere opgaver. Med forløbet håber vi også at kunne gøre landmændene klogere på deres egen ledelsesstil, potentialer og udfordringer,” siger chefkonsulent Inger Dooleweerdt.

Kurset ’Leder i Landbruget’ er det første trin i akademiuddannelsen i ledelse og gennemføres på Koldkærgård Konferencecenter i Skejby fra oktober til december 2014.