VI MENER: Kunstens verden kan inspirere til bedre ledelseskunst

Ledelsesakademiet fylder 15, og det skal fejres i ledelseskunstens tegn. 

”Kunst er det, man ikke kan. Hvis man kunne, var det jo ingen kunst.” Ophavsmanden til dette finurlige citat er Storm P., der også selv var kunstner. Heldigvis står det ikke helt så galt til med ledelseskunsten, hvor vi ved selvsyn kan konstatere, at de fleste vokser med opgaven, hvis de har en åben indstilling til egen udvikling.

Men at ledelse kan være en svær kunstart, det ved de fleste ledere. På Ledelsesakademiet bestræber vi os på løbende at komme med input og inspiration til god ledelse - og på at holde os selv og vores kursister og studerende opdateret på de nyeste tendenser inden for ledelse. Derfor inviterer vi i anledning af vores 15 års jubilæum til en utraditionel konference, hvor nyvinklet inspiration til egen ledergerning er i højsædet.

Konferencen finder sted 11. november 2010 på kunstmuseet ARoS i Århus, og denne lokalitet er ikke tilfældig.

Kunstens verden er arnested for nye tanker og idéer. Her tænker man anderledes og kreativt for hele tiden at udfordre det gængse. Dette kreative overskud er en rig inspirationskilde til nye tankegange og nye arbejdsprocesser, blandt andet til glæde for ledere, der søger væk fra de kendte stier for at afprøve nye veje.

At en leder kan få noget ud af at kigge balletmesteren eller billedkunstneren over skulderen, er endnu ikke en udbredt tanke. Al god ledelse er funderet i viden og praksis, men for at være en god leder skal man også være i trit med udviklingen og have evnen til at spotte nye idéer og trends. Her kan der være stor inspiration at hente i kunstens verden.

Kunstnere og ledelseskunstnere har en del til fælles, nemlig evnen til abstraktion og refleksion. En billedkunstner bliver ikke vurderet på det enkelte penselstrøg, lærredets kvalitet eller en farves intensitet. Det er helhedsindtrykket, der tæller, når kunstkritikere og gallerigæster betragter det færdige værk. En kunstner må derfor holde fokus på helheden samtidig med at de enkelte detaljer perfektioneres.

Det samme gælder for lederen. Han skal have blik for den enkelte medarbejder eller specialenhed, men samtidig skabe en sammenhængende helhed. Kunstneren og ledelseskunstneren kan have stor gavn af at trække på hinandens erfaringer og arbejdsmetoder.

Vi har inviteret en række interessante oplægsholdere fra både kunstens, videnskabens og ledelseskunstens verden. På konferencen kan du møde:

· Fremtidsforsker Anne Marie Dahl, Futuria

· Iværksætter Søren Ejlersen, Aarstiderne

· Administrerende direktør Holger Blok, EnergiMidt

· Balletmester Nikolaj Hübbe, Det Kgl. Teater

· Administrerende direktør Peder Tuborgh, Arla.

Jørgen Beck
uddannelseschef