Samtalerne med medarbejdere går bedre

Allerede otte måneder inde i sin akademiuddannelse i ledelse, mærker Shahram Rezagi den forskel, det giver at have konkrete ledelsesværktøjer til rådighed i det daglige arbejde som stationsleder for ikke mindre end 156 mand på Busselskabet Århus Sporvejes station på Stokagervej.

- Mit job er præget af HR-aktiviteter som MUS-samtaler, gruppesamtaler, sygesamtaler og afskedigelser. Her gør det en stor forskel at kunne trække på den viden om kommunikation, jeg har fået under min uddannelse. Jeg har fået kendskab til en række modeller, der kan bruges ved medarbejdersamtaler. På den måde sikrer jeg, at samtalerne ikke trækker i langdrag, og at misforståelser og diskussioner afværges, fortæller Shahram Rezagi.

Udveksler erfaringer

Den iranskfødte stationsleder får også meget ud af at udveksle erfaringer med sine medstuderende på Ledelsesakademiet.

- Det er inspirerende at høre, hvordan de arbejder med HR og ledelse i deres virksomheder, og hvordan de arbejder med de ting, vi lærer. Der er stor forskel på de virksomheder, vi kommer fra, så der er også forskel på vores måde at arbejde med ledelse på, fortæller han.

 

Bedre til at motivere medarbejderne

Han trækker også på sin viden fra Ledelsesakademiet, når han skal motivere sine medarbejdere.

- Vi er jo gået fra at være en politisk styret offentlig virksomhed til i stigende grad at blive privatiseret. Som privat virksomhed har man stor fokus på økonomi, og her kan jeg også bruge min uddannelse til at motivere medarbejderne til at få forståelse for en sådan tankegang, forklarer Shahram Rezagi.

Shahram Rezagi har fungeret som personaleleder/stationsleder i fire år og har tidligere arbejdet med ledelse som elitesoldat i Irans militær, hvor han blandt andet fungerede som gruppeleder for 21 soldater under krigen mellem Iran og Irak. Han er færdig med sin uddannelse i maj 2011.