Ledelsesakademiet fungerer som en ekstern HR-afdeling

Møbelfabrikken Tvilum-Scanbirk har indgået et partnerskab med Ledelsesakademiet med fokus på opkvalificering af virksomhedens medarbejdere.


Møbelvirksomheden Tvilum-Scanbirk, der har godt 1200 ansatte, har organiseret sig med en relativ lille HR-afdeling med blot fire medarbejdere. Derfor så virksomheden sig om efter en HR-samarbejdspartner, da en lang række af virksomhedens medarbejdere skulle udvikle og opkvalificere deres kompetencer.

- Vores strategi er at udrette mest muligt med færrest muligt mennesker. Derfor går vi efter at sætte ting i værk, som vi derefter kan overlade til folk, vi stoler på. I denne sag gik vi efter en samarbejdspartner, der kunne løse vores behov for grundlæggende lederuddannelse såsom kurser i at holde MUS-samtaler, i brug af Excel og PowerPoint, uddannelse i rekruttering, mødeledelse samt personlig planlægning, fortæller HR-manager ved Tvilum-Scanbirk, Thomas Tengstedt. 

Kravene til samarbejdspartneren var klare: Der skulle være et minimum af arbejde for Tvilum-Scanbirks HR-afdeling, til gengæld ville de så vidt muligt samle alle deres uddannelsesaktiviteter ét sted. Valget faldt på Ledelsesakademiet, som varetager al administration forbundet med kursusplanlægning og –afvikling, helt ned til at etablere og drive en hjemmeside, hvor alle Tvilum-Scanbirks medarbejdere har mulighed for at melde sig på de kurser, som virksomheden har etableret i samarbejde med Ledelsesakademiet samt enkelte kurser som virksomheden køber fra andre udbydere.

- Samarbejdet betyder, at vi kan bruge vores tid på noget andet end kursusplanlægning og –administration. Da vi som regel har mellem 100-200 medarbejdere på kursus gennem et år, ville alternativet have været at ansætte en person til alene at varetage disse opgaver. Samtidig ved vi, at det bliver kørt professionelt og godt, og vi kan sparre med Ledelsesakademiet i forhold til at opnå de bedste kurser til vores behov, forklarer Thomas Tengstedt.

- Det er faktisk som at have fået en ekstra ekstern HR-afdeling tilknyttet virksomheden, og da vi efterhånden kender de forskellige undervisere godt, betragter vi dem stort set som kolleger, som vi meget gerne sparrer med, fortæller Thomas Tengstedt.

Og sparringen er gensidig, for i kraft af at Tvilum-Scanbirk kender en lang række af Ledelsesakademiets uddannelsestilbud, har de også bidraget til at udvikle Ledelsesakademiets åbne uddannelser, ligesom Thomas Tengstedt er medlem af Ledelsesakademiets advisory board.

Hos Tvilum-Scanbirk mærker man tydeligt den effekt, det giver at opkvalificere medarbejderne.

- Der er ingen tvivl om, at det er rigtigt at uddanne. Vi oplever, at lederne er langt bedre til at tænke god kommunikation ind i deres daglige ledelse, så det ikke blot bliver et spørgsmål om at udstede ordrer, men i langt højere grad handler om at motivere og have respekt for medarbejderne. Vi har fået et mere positivt og moderne ledelsessyn og er blevet bedre til at samarbejde, forklarer Thomas Tengstedt.