SAP finansregnskab

Finansregnskab med SAP for dig med kendskab til regnskab, bogholderi og økonomi

På faget ’SAP finansregnskab' kommer du til at afprøve forskellige situationer og scenarier i SAP-systemet. Du lærer de funktioner og arbejdsrutiner, man benytter, når man arbejder med regnskaber i SAP. Kurset kombinerer hands-on læring med teoretisk indlæring, gennemgang af SAP-systemet og hjemmeopgaver.

Målgruppe

Faget er for dig, som har grundlæggende kendskab til regnskab, men mangler erfaring med SAP. Du får desuden udvidet dine kvalifikationer inden for intern økonomistyring.

Du skal have grundlæggende kendskab til regnskab, bogholderi og økonomi – enten fra tidligere uddannelse og/eller gennem praktisk erfaring. Du har kendskab til de centrale begreber inden for regnskab og bogholderi, men du ønsker at udvide dine kompetencer med SAP-erfaring, som et supplement til din økonomiske viden og forståelse.

Indhold og udbytte

Med faget får du kenskab til:

  • SAP på brugerniveau
  • Finansregnskab
  • Debitorer, kreditorer og faste aktiver
  • Indkøb og lager
  • Salg og distribution
  • Intern økonomistyring (controlling)
  • Rapporter og analyser i SAP samt integration med Excel

Du får forståelse for, hvordan SAP passer ind i den viden, du allerede har, og hvordan du med SAP kan bygge videre på din eksisterende erfaring. Du øger din generelle forretningsforståelse og din forståelse for anvendelsen af et ERP-system som SAP. Desuden lærer du, hvordan SAP kan lette hverdagen i en virksomhed.

Når du har taget faget, kan du indgå i en økonomiafdeling, der arbejder med SAP. Dermed øger du dine jobmuligheder markant. Du får også udvidet dine jobsøgningsmuligheder, så du kan søge stillinger som indkøber, sælger eller logistikmedarbejder.

Form

Der er 8 dage med undervisning i tidsrummet kl. 10.00 – 16.30. Resten af tiden afvikles som selvstudium/e-læring.

Undervisning og kursusmateriale er på dansk, men SAP-systemet er med engelske tekster.

På sidste undervisningsdag afholdes en eksamen, hvor du får testet din nye viden. Du får et bevis for, at du har gennemført faget – og hvis du består eksamen, får du et særskilt bevis for det.

Du skal medbringe en computer - Windows eller Mac.

Sted

Undervisningen foregår på Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.

Pris og tilmelding

Kurset koster 15.120 kr. ekskl. moms. Tilmeldingsfristen er en uge før kursusstart. Ved framelding herefter og frem til kursusstart vil der blive opkrævet 10.500 kr. til dækning af SAP-licens.

Du kan tilmelde dig kurset - og få svar på dine spørgsmål - hos kursussekretærer Randi Ankjær Rasmussen på telefon 7228 6163 eller e-mail rras@eaaa.dk.