Janni styrkede sit cv med et SAP-kursus

Janni Rasmussen stødte ofte panden mod muren, når hun søgte job som controller. Men så fik Janni papir på sit kendskab til lagerstyringssystemet SAP, og det satte gang i jobsamtalerne.

Afslag på grund af manglende kendskab til it-økonomistyringsprogrammer. Sådan lød begrundelsen, når Janni Rasmussen, nyuddannet cand.merc.aud.’er, søgte job som controller. Men så meldte Janni sig til et seks-ugers uddannelsesforløb i økonomistyring med SAP I og II med efterfølgende certificering.

”Det var lige, hvad jeg manglede på mit cv,” konkluderer Janni, der bor i Aalborg.

Se vores udbud af SAP-kurser

Fingrene i brugerfladen

På uddannelsesforløbet lærte Janni, hvordan ERPsystemer (Entreprise Ressource Planning) og i særdeleshed SAP (System, Applications and Products in Data Processing) fungerer. Fra dag ét fik Janni med instruktion fra underviseren lov til at arbejde i praksis med softwareprogrammet. Især var det lærerigt selv at taste løs og få fingrene i brugerfladen, siger hun.

”SAP er et meget komplekst og omfangsrigt system, og det har overrasket mig, hvor bredt det kan bruges i virksomheden – lige fra når HR skal booke kursuslokaler, til når lageret skal ajourføres, eller der skal udbetales løn.” 

Hjælpsom underviser

På første undervisningsdag måtte Janni melde afbud, da en bilist var kørt ind i hende på vej til Aarhus. Dagen efter ringede underviseren og fortalte Janni om alt det, de havde lært, så hun ikke var bagud på dag to. Over telefonen hjalp han Janni med opsætning af programmet og introducerede hende til brugerfladen.

”Undervisningen var god og afvekslende. Underviseren tog sig tid til at forklare os ting, vi ikke forstod, og var sød til at hjælpe os individuelt. Vi gennemgik opgaver og arbejdede meget med brugerfladen. Vi lærte om alt lige fra posteringer af økonomi, fakturering, lagerstyring og HR-opgaver, til lønregistrering og styring af produktion.”

Konkurrencefordel

Siden uddannelsesforløbet har Janni søgt seks controllerstillinger og er kommet til samtale på halvdelen.

”Nu skriver jeg ’kendskab til SAP’ direkte ind i min ansøgning og nævner det øverst i mit cv i afsnittet om it-kompetencer. Arbejdsgiverne finder mig helt klart mere interessant nu.”

For at øge sin konkurrencefordel valgte Janni også at tage den valgfrie certificeringseksamen og blive SAPcertificeret. 

”Det ser godt ud på mit cv,” siger hun.

Fastansat

I dag har Janni fået fast arbejde som controller hos en mellemstor, midtjysk vind- og solcelleenergi-virksomhed.

”Under samtalen spurgte de ind til mit kendskab til ERPsystemer, og her var det virkelig rart, at jeg kunne fortælle dem, at jeg havde direkte erfaring med SAP-programmets grundlæggende begreber og funktioner. Det har helt sikkert talt på plussiden, da de valgte at ansætte mig.”

---

Janni Rasmussen, 25 år. Uddannet cand.merc.aud. (2009-2014) fra Aalborg Universitet. 6-ugers kursus i økonomistyring med SAP I og II. Certificeret i grundlæggende SAP. Fra april 2015 fast job som controller i mellemstor vind- og solcelleenerig-virksomhed i Hobro.