Indkøb og materialestyring i SAP

SAP ERP (Enterprise Resource Planning) er det mest udbredte system til indkøb og materialestyring blandt de største private virksomheder og mange kommuner. Med dette kursus får du et godt overblik over forretningsprocesser og opgaver i forbindelse med indkøb og materialestyring i SAP. Derudover lærer du at arbejde med forretningsprocesserne for lagervarer, forbrugsvarer og serviceydelser samt basisfunktionerne for indkøb, lagerhåndtering, fakturakontrol, servicebestillinger og materialebehovsplanlægning.

Indhold

Kurset Indkøb og materialestyring i SAP indeholder følgende emner:

  • Grundlæggende indkøb
  • Stamdata (materialer, leverandører, info records)
  • Forretningsprocessen for lagervarer
  • Forretningsprocessen for forbrugsvarer
  • Forretningsprocessen for eksterne serviceydelser
  • Automatisk anskaffelsesproces
  • Analyser i materialestyring
  • Kort introduktion til online anskaffelser og indkøb via portal

Kurset varer 5 dage og afholdes i tidsrummet 9.00 til 16.00. Undervisningen veksler mellem oplæg fra instruktøren og deltagernes løsning af opgaver i SAP. Kursusmanual og SAP systemet er på engelsk, men selve undervisningen foregår på dansk.

Kurset kræver, at du har et forudgående kendskab til indkøb og materialestyring.

Målgruppe

Kurset er for dig, der ønsker et grundigt indblik i indkøb og materialestyring i SAP. Det er velegnet både for dig, der arbejder med indkøb og lager – og for dig, der ønsker en grundlæggende viden som opstart på en fremtid som systemkonsulent i SAP. Du har mulighed for at supplere dette kursus med videregående kurser i relation til et job som superbruger eller systemkonsulent – /efteruddannelse-og-kurser/kurser/sap/

Dit udbytte

Du bliver i stand til at forklare de organisatoriske strukturer, der anvendes i de enkelte forretningsprocesser. Du kan udpege og oprette de vigtigste stamdata, som skal være oprettet for at udføre de enkelte arbejdsopgaver, og du kan forklare, hvilke funktioner der kræves for at udføre den enkelte arbejdsopgave.

Pris

Prisen er 13.750 ekskl. moms.

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.

Bemærk: Du skal selv medbringe en pc til kurset.

Tilmelding

Tilmeldingsfristen er 1 uge før kursusstart.