Den strategiske HR-funktion

Akademiuddannelsen i HR

'Den strategiske HR-funktion' forløber over 5 måneder, hvor du lærer om HR’s forskellige roller og bliver i stand til at koble forretningsforståelse med HR-indsats.

Målgruppe

Faget er for dig, som allerede arbejder med HR som fx HR-konsulent, HR-ansvarlig, HR-chef, HR-koordinator, HR-partner, rekruttør, personalekonsulent og lignende. Faget er også relevant for dig, der arbejder med HR-orienterede opgaver, fx som konsulent, foreningsprofessionel eller leder og for dig, som ser din fremtidige karriere inden for HR-feltet.

Indhold

Vi tager udgangspunkt i, at en professionel HR-indsats er baseret på den HR-professionelles solide forståelse for virksomhedens eller organisationens behov. Derfor er forretnings- og organisationsforståelse centrale emner i faget.

Du får viden om, hvilke roller HR kan indtage i virksomheden, og hvordan du som HR-konsulent kan finde din rolle. Vi ser på, hvad der skal prioriteres i HR-indsatsen, og hvordan man kan måle effekten i organisatoriske nøgletal.

Du får kendskab til teorier inden for Human Resource Management, strategi, HR-strategi og konsulentroller. Teorierne bliver løbende perspektiveret op imod den konkrete HR-praksis og din egen hverdag.

Dit udbytte

Med 'den strategiske HR-funktion' får du:

  • viden om og indsigt i, hvad Human Resource Management er og indebærer
  • styrket din forretningsforståelse
  • viden om de mest udbredte strategiske teorier og værktøjer
  • værktøjer til at definere en konkret HR-strategi, der kan fungere i praksis i din virksomhed
  • værktøjer til at måle nytteværdien af HR-indsatsen
  • overblik over HR’s rolle i en organisation
  • afsæt til at vurdere, hvilke rolleudmøntninger der er hensigtsmæssige i en konkret sammenhæng
  • konkrete værktøjer, der styrker dig i de forskellige konsulentroller, som arbejdet i HR-feltet indebærer

Sådan arbejder vi

Fagets emner udfoldes i en vekselvirkning mellem teori og praksis. Der vil være oplæg fra underviseren, dialogbaseret undervisning, aktiviteter mellem deltagerne og erfaringsudveksling i grupper.

Du kommer til at arbejde med aktuelle HR-opgaver fra din egen hverdag, og du får rig mulighed for at sparre med medstuderende og undervisere om, hvordan du bedst løser dem.

Fleksibel efteruddannelse

'Den strategiske HR-funktion' er et retningsbestemt fag på akademiuddannelsen i HR, som er en del af fagområdet for ledelse. 'Den strategiske HR-funktion' kan ligeledes indgå som et valgfag på andre akademiuddannelser.

Du kan også tage 'den strategiske HR-funktion' som et enkeltstående uddannelsesforløb.

Ønsker du senere en hel akademiuddannelse, kan der dog være begrænsninger eller specifikke anbefalinger i fagrækkefølgen. Kontakt os på deltid@eaaa.dk eller telefon 7228 6160, hvis du har spørgsmål. Eller book en lederudviklingssamtale her