Kildehåndtering


Plagiat og kildehåndtering

Hvad er plagiat og hvordan undgår du det? På webtutorialen 'Stop plagiat' lærer du at håndtere kilder korrekt. Indeholder korte quizzer.

Guide til formalia & struktur i punktform
Biblioteket på Sønderhøj 30 har lavet en guide i punktform til formalia og strukturer i rapporter. Guiden er godkendt på alle uddannelser på Sønderhøj 30.

 

Hjælp til Harvard-standarden

 • Den lokale
  Biblioteket på Erhvervsakademi Aarhus har udarbejdet en liste med 'kendte kilder' (artikler fra infomedia, virksomheders nøgletal osv.) registreret efter Harvard-standarden. Link til dokumentet her.

Referenceværktøjer

 • Word - guide til Microsoft Words indbyggede referencehåndtering

 • Zotero er et gratis referenceværktøj. Den er i to dele:
  Den ene del ('Zotero' som browser plugin eller 'Zotero standalone') holder styr på litteraturlister. Der er flere features, men én af de smartere er, at en gruppe kan arbejde sammen om en liste. Bøger kan findes frem via ISBN. Online resurser registereres automatisk.
  Da du nogen gange skal registrere kilder manuelt eller redigere registreringen af onlinekilder, anbefaler vi, at du downloader vores lokale Harvard-guide herover og tjekker hvilke datafelter, der er obligatoriske.
  Den anden del af Zotero er en add-on til Word - den holder styr på referencerne, og danner en litteraturliste til sidst.